Heb je wel eens goed gekeken naar de vorm van de Panton Chair? Naar de details van de Panton Chair? Er zijn maar heel weinig details te ontdekken aan deze prachtige designstoel. Toch heeft de stoel een aantal interessante aspecten. Lees hier meer over de details van de Panton Chair.

Bron: cimmermann

De details van de Panton Chair: de vorm

De vorm van de Panton Chair is een zeer unieke vorm die eigenlijk destijds nog nooit ergens vertoond was. Een stoel uit 1 stuk materiaal, uit 1 vorm met een hele sterke belijning. De afgeronde vormen, ronde vormen en belijning maken de stoel ontzettend sexy. De stoel heeft een vrouwelijke uitstraling door de belijningen. De vorm van de stoel is afgestemd op de menselijke maat. Meeste mensen zullen dus heerlijk zitten in deze designstoel.

details-van-de-Panton-Chair

Bron: nest

 

De details van de Panton Chair: het materiaal

De stoel is gemaakt uit 1 stuk, dus ook uit maar 1 materiaal. We hebben het dan over UV-bestendig Polypropyleen. Een materiaal dat zich leent voor dit soort vormen.

details-van-de-Panton-Chair

Bron: outthereinteriors

De details van de Panton Chair: de kleuren

Doordat de stoel gemaakt is van zeer flexibel en gemakkelijk materiaal, is het dus ook heel gemakkelijk om de stoel in meerdere kleuren te kunnen maken. Er zijn dan ook ontzettend veel kleuren Panton Chairs te koop. Lekker combineren met vrolijke kleurtjes!15